Дорон задържан заради банкова измама срещу СИБанк

Дилян Дорон е задържан в сряда заради банкова измама със средства от СИБанк, съобщава в."24 часа".

Късно следобед днес от банката разпространиха съобщение, че в началото на тази седмица вътрешната служба за сигурност на оглавяваната от Цветелина Бориславова СИБанк, съвместно с регионалното антитерористично звено на подопечното на ген. Бойко Борисов СДВР, са осуетили опит за банкова измама в значителни размери.

Организирана група престъпници се опитала да изтегли с измама крупна сума от банката, но опитът бил осуетен, а престъпниците - заловени. Те се възползвали от влог, по който дълго време не е имало никакво движение - нито теглене, нито внасяне на пари, и с измама успели да прехвърлят крупна сума от една сметка в друга, открита на името на човек от престъпната група. Веднага след това е направен опит тези пари да се изтеглят в брой. Тогава престъпниците били заловени.

В."24 часа" обаче пише, че според източници от полицията и следствието Дорон успял да изтегли 600 000 лв. от банката и полицията дори открила новата финансова институция, в която са внесени тези пари. Тегленето станало с фалшиво платежно нареждане с дата от 17 февруари т.г.

Ден преди да задържат Дорон, са арестувани още двата негови съучастници, единият собственик на чейндж бюро.

Още от България