Доскорошният кмет на Добрич Детелина Николова стана областен управител

Детелина Николова

За областен управител на Добрич в сряда бе назначена Детелина Николова, която в продължение на 12 години беше кмет на Добрич като представител първо на НДСВ, после на ГЕРБ, но изненадващо на сегашните избори загуби на балотажа от претендента на Реформаторския блок Йордан Йорданов с малко, въпреки че на първия тур спечели повече гласове.

Десет дни след местните избори правителството реши Николова да замени досегашния областен управител на Добрич Маргарита Новоселска, а досегашният шеф на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник Александър Александров става областен управител на Перник. Той заема поста на Ирена Соколова, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Детелина Николова е магистър по "Икономика на промишлеността" с втора специалност "Преподавател по икономически дисциплини" от ВИНС - Варна. Специализирала е "Управление на териториалните единици" във ВИНС и "Маркетинг и мениджмънт" в УНСС. Преди да стане кмет на Добрич през 2003 г. е заемала редица длъжности в общинската администрация, включително е била секретар на Община Добрич.

Александър Александров е завършил медицина в Медицинския университет в София, има специалност по оториноларингология. Притежава допълнителна квалификация по здравен мениджмънт. От 1993 г. работи по специалността си, а от началото на годината е и управител на СБАЛББ - Перник.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?