Доскорошният президент призова отново за обединение на цялата левица

Моето място е в социалистическата партия, а ролята ми е да обединявам, не да прескачам от партия в партия, обяви доскорошният президент Георги Първанов в четвъртък след като повече от месец заемаше скромно място в публичното пространство.

Първанов се обяви вече не само за обединител на БСП, но и на цялото ляво пространство на форум на лидери на социалдемократическите движения в България по повод 121 години от създаването на партията на българските социалдемократи на Бузлуджа и 119 години от приемането им за пълноправни членове на Социалистическия интернационал.

"Искрено се надявам, че това ще се случи и сега – не да се делят на социалисти и социалдемократи, земеделци, леви или центристи, а наистина да се направи една мощна коалиция, защото това е шанс не просто за спечелването на изборите. Това е консолидиране на повече хора около една нова политика, която да бъде реализирана в управлението на страната", каза Първанов в отговор на поканата да се присъедини към социалдемокартите.

Още преди да напусне президентския пост и да се кандидатира за лидер на БСП отново, Първанов обяви идеята си за нова коалиционна политика на социалистите, обяснявайки, че моделът на сегашната “Коалиция за България” вече е изчерпан.

Споделяне

Още от България