ДОСТ ще обжалва изборните резултати

Евгений Михайлов
ДОСТ ще обжалва резултатите от изборите, защото беше извършено драстично нарушение на Конституцията, каза кандидатът за депутат от коалиция ДОСТ Eвгений Михайлов.
 
Особено в последната седмица всички държавни институции като една - правителство, президент, прокуратура, органи на реда - се хвърлиха да бранят монопола на сараите на Доган, каза той.
 
По думите му поне 15 – 20 000 души са били възпрепятствани да гласуват заради блокадите по границата, заяви Михайлов пред БНР.
 
”Има нарушение на член 167 от Наказателния кодекс, който предвижда от 1 до 3 години затвор за този, който възпрепятства някой друг да упражни правото си на глас. Следващият член предвижда от 1 до 9 години затвор за този, който организира такива групи, които възпрепятстват правото на глас. За тези нарушения са подадени жалби. Подадени са жалби и пред ОССЕ. Ще бъдат подадени жалби и до европейските институции”, каза Михайлов.
 
Промяната на правилата, според които ЦИК не признава предварително попълнените декларации в секциите в чужбина също е нарушение на Конституцията, защото никъде в  Конституцията няма изискване за образователен ценз, каза той.
 
Михайлов коментира пред БНР, че сред водачи на листите на националистите са лидери на движение "Русофили". 
 
”Като резултат от това, в момента в българския парламент се очертава едно ясно евроазийско мнозинство от БСП, "Обединени патриоти" и ДПС. Всички те, които заявяват привързаността си към политиката на Москва, които искат сваляне на санкциите срещу Русия, наложени заради окупацията и анексията на Крим. Всички тези хора искат България да излезе от Европейския съюз… ”, каза Михайлов.
 
За един месец никой не каза нищо за Пеевски, за Доган, за Ментата, за ”обръчите от фирми“, добави той. 
Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?