Достъпът до порно каналите става платен и с код

Порно каналите вече няма да са в свободните пакети на кабелните оператори и достъпът до тях ще става чрез кодове. За това са се споразумели Съветът за електронни медии (СЕМ) и кабелните доставчици.

 

Еротичните програми вече няма да са в свободните пакети на операторите с цел защита на децата, съобщи в Пловдив председателят на СЕМ Георги Лозанов, цитиран от БНР.

 

СЕМ ще предприеме акция за разкриване на пиратско излъчване на филми и програми от кабелните оператори, обяви още Лозанов и посочи, че регулаторът получава единични сигнали за пиратско излъчване на програми по някои кабелни телевизии в малките населени места.

 

“Цифровизацията стартира от 1 ноември. Целта е да се набавят декодери за всички потребители на цифрова телевизия у нас. Последните данни сочат, че едва 20% от хората в страната ползват прякото ефирно излъчване на програмите на телевизионните оператори, останалите са към кабелни оператори", каза още Лозанов.

 

Съветът за електронни медии проведе в Пловдив изнесено работно заседание, посветено на последните изисквания за цифрово излъчване.

 

Общо 9 програми са лицензирани от СЕМ за излъчване на мултиплекси задължително. Предстои още 2 програми на БНТ да се включат към пряко цифрово излъчване от следващата година.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?