Доставчиците на ток повишават аварийната си готовност за изборите

Доставчиците на ток повишават аварийната си готовност за изборите

Мрежовите оператори и доставчиците на електроенергия в Западна и Югоизточна България обявиха повишена аварийна готовност в деня на президентските избори, за да може безпроблемно хората да упражнят правото си на глас на 6 ноември.

От ЧЕЗ съобщиха, че са извършени огледи на всички съоръжения, от които се захранват избирателните секции и обектите, свързани с изборите. От 4 до 8 ноември няма да има прекъсвания на снабдяването заради ремонти, а в деня на вота 80 екипа ще следят обстановката с електрозахранването като при нужда ще бъдат мобилизирани допълнителни групи. 20 от екипите ще са на територията на София.

Дружеството е определило свои служители за връзка при нужда с представители на Централната избирателна комисия, всички Районни избирателни комисии, областните управители и кметове на общини в областите с административни центрове Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, София и София област.

За непрекъснатостта на захранването на обслужваната от ЧЕЗ територия в изборния ден ще следят 80 аварийни екипа, като 20 от тях са позиционирани в столицата. При необходимост компанията е в готовност да мобилизира допълнителни аварийни екипи.

От ЕВН заявиха, че са предприели организационни мерки за подсигуряване на електрозахранването на избирaтелните секции в Югоизточна България. Дружеството има готовност да мобилизира допълнителни дежурни екипи в деня на вота при нужда. Всички екипи са оборудвани с авариен резерв и материали. В диспечерските центрове за управление на мрежата ЕВН се извършва постоянен 24-часов контрол и мониторинг на съоръжения от електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. С непрекъснат режим на работа е и денонощният телефонен център на дружеството. В него клиентите могат да получат информация, както и да подадат сигнал за липса на захранване, допълват от дружеството.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?