Доживотен затвор за българина убил 4-годишната Ани в Гърция

Убитата 4-годишна Ани през 2015 г.

Апелативният съд в Атина постанови доживотен затвор за българина Станислав Бакърджиев за смъртта на 4-годишната Ани, съобщи БНР.

Случаят от 2015 година предизвика силни реакции в Гърция заради жестокостта на извършеното от бащата престъпление и разчленяването на трупа.

Съдът не прие никакви смекчаващи вината обстоятелства и осъди Станислав Бакърджиев на доживотен затвор за умишлено убийство, гавра с мъртъв човек и използване на оръжие.

Заедно с бащата е осъден на 9 години затвор и Насиф Ахмедов, който е помагал за заличаване на следите от убийството. Той е признал, че е живял в дома, където момиченцето е било убито, а след това и разчленено от бащата.

Майката на детето беше призната за невинна и освободена.

Защитата се опита да убеди магистратите, че бащата Бакърджиев не е извършил убийството, но доказателствата на експерти категорично потвърдиха вината му за смъртта на малката Ани.

Станислав Бакърджиев с майката на убитата Ани

Съдът не посочи в кой затвор ще бъдат настанени двамата осъдени българи поради страх от протести на граждани.

Двамата казаха, че са подложени на силен натиск и издевателство от други затворници по време на прекараните досега години в затвора, като отмъщение за убийството на детето.

Споделяне

Още от България