Доживотен затвор за смъртта на студентката Радостина Евтимова

Доживотен затвор за смъртта на студентката Радостина Евтимова

Варненският окръжен съд осъди на доживотен затвор Георги Цветанов, който бе обвинен за убийството на студентката във Варненския икономически университет Радостина Евтимова. Той ще трябва да изплати 200 000 лева на родителите на момичето за причинени неимуществени щети и 8000 лева за съдебни разноски.

Радостина Евтимова бе убита в нощта на 5 срещу 6 март миналата година. Трупът на Евтимова бе намерен в апартамента, където тя живеела. По тялото ѝ бяха открити 58 прободни рани.

Няколко дни по-късно Цветанов беше арестуван и му бяха повдигнати обвинения за изнасилването на момичето и за убийство, извършено по особено жесток начин, за да бъде прикрито изнасилването.

Десет дни след убийството се проведе шествие на над 2000 студенти в града, които настояха за тежки наказания за извършителя на престъплението.

В хода на процеса на първа инстанция бяха изслушани над 20 свидетели, представени бяха съдебно-медицинска, психиатрична, биологична, дактилоскопска, трасологична и ДНК експертиза.

По време на заседанието в петък от прокуратурата и адвокатите на родителите на убитото момиче поискаха присъждане на доживотен затвор без право на замяна. След произнасянето на присъдата бащата на Георги Цветанов заяви, че синът му е невинен, а делото е манипулирано.

В хода на процеса защитата на обвиняемия поддържаше тезата, че има доказателства единствено, че Цветанов е присъствал на местопрестъплението, но не и че го е извършил.

Споделяне

Още от България