Доживотен затвор заплашва родителите, обвинени в изтезаване на 13-те си деца

Луиз и Дейвид Търпин в съдебната зала сн.ЕПА/БГНЕС

Обвинените в изтезаване на 13-те си деца Дейвид и Луиз Търпин пледираха, че са невинни пред съда, предадоха агенциите.

Двамата бяха арестувани, след като една от дъщерите им успя да избяга от дома им в Калифорния и да подаде сигнал на телефон 911. Момичето е планирало бягството си в продължение на две години. Органите на реда намериха братята и сестрите ѝ оковани за леглата им и недохранени.

56-годишният Дейвид и 49-годишната Луиз са обвинени в мъчения, злоупотреби и принудително лишаване от свобода.

Двойката се яви в съдебната зала, където окръжният прокурор на Ривърсайд Майк Хестрин описа обвиненията срещу тях. Той заяви, че съпрузите заявили, че наказвали децата си като ги връзвали първо с въжета, а след това с вериги и катинари за леглата.

Тези т. нар. "наказания" можело да траят седмици и дори месеци и с течение на времето ставали все по-чести. Доказателствата сочат, че децата не са освобождавани от веригите си, дори за да отидат до тоалетната.

Според обвинението 13-те деца – 10 момичета и три момчета са привикнали на чести побои, включително на душене. Било им е позволено само едно къпане в годината.

Децата са били държани будни през нощта, заспивали към 4-5 часа сутринта и спели през деня. Родителите им не им позволявали да играят с играчки, въпреки че в къщата са намерени много в оригиналните им опаковки.

Ако децата измиели ръцете си над китката, бивали наказвани, защото "си играят с водата". Родителите позволявали на децата си да ядат само по веднъж на ден, а понякога Дейвид и Луиз Търпин купували храна, например тиквен пай, и я оставяли така, че децата да могат да я виждат, но не и да я ядат.

Децата никога не са ходили на зъболекар и от повече от четири години не са посещавали и лекар. Те нямат основни житейски познания и изобщо не знаели кой е този човек, когато видели полицай.

Лекарите, които първи влезли в къщата на ужасите плакали след като видяли децата, които са на възраст между 2 и 29 години. След освобождаването им в понеделник, те се лекуват в болница. Най-малкото дете е с нормално тегло, но другите деца са силно недохранени, казаха властите.

12-годишно момиче е тежало колкото средностатистическо 7-годишно дете, а най-голямото на 29-години е тежало едва 37 кг.

Няколко от децата имат когнитивно увреждане и "невропатия, която е увреждане на нервите в резултат на това крайно и продължително физическо насилие", каза още Майк Хестрин.

Ако бъдат признати за виновни за десетките обвинения срещу тях, двойката е изправена пред присъда от между 94 години затвор или доживот, каза окръжният прокурор.

Споделяне

Още от Свят

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?