ДПС анулира членството на Кузов, който повлече и Кабил

ДПС анулира членството на Кузов, който повлече и Кабил

ДПС обяви за невалидна партийната книжка, с която се е сдобил бившият депутат от Атака Владимир Кузов, който бе осъден условно за склоняване на непълнолетен към блудство.

Заради екзотичното решение за разширяване на формацията пък оставка от поста председател на софийската организация подаде Нихат Кабил. Антон Тепавичаров, шефът на структурата на партията в район "Оборище", където е членувал Кузов, е изключен.

Лавината бе отприщена ден след като се разбра, че бившият депутат от Атака и осъден за склоняване към блудствени действия на непълнолетен, се е озовал в партията.

Оставката на Кабил и изключването на Тепавичаров бяха оповестени лично от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му, е имало проверка, която установила, че при приемането на Кузов са нарушени условията и реда на устава.

"Членската книжка на лицето Кузов е невалидна и той не е легитимен член на ДПС", заяви Карадайъ.

Той специално поздрави медиите за своевременната реакция.

"Бих искал да ви поздравя за своевременната реакция. Медиите имат мисия и своевременната реакция в такива ситуация е част от изпълнението на тази високоотговорна ваша мисия. За всички нас ДПС е обща кауза. Изповядваме общочовешки и европейски ценности. Компромиси с ценностите не правим, последователни сме", каза Карадайъ.

″Уставът на ДПС и всички програмни документи и решения на партията са задължителни за всички членове. Следва да се спазват, при нарушения се налагат наказания. Този въпрос за нас е приключен", каза още лидерът на ДПС.

Той отказа да отговаря на въпроси.

Кузов беше депутат от "Атака" до 2006 г., когато беше изключен от партията, но остана независим народен представител. Малко по-рано стана ясно, че срещу него има разследване за склоняване на напълнолетен към блудствени действия, а по-късно бе осъден условно. Присъдата му вече е изтекла.

Кузов не е първият националист, който се преориентира към ДПС. На предсрочните избори през миналата година бившият депутат от Патриотичния фронт и архонт Слави Бинев оглави листа на ДПС в София.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?