ДПС даде знак, че има резерви към проектозакона за НАС

С гласовете само на управляващите законопроектът за Националната агенция „Сигурност” (НАС) бе приет в четвъртък на първо четене. Дебатът по текста бе ден по-рано и опозицията остро реагира срещу философията, целесъобразността  и съдържанието му.

129 народни представители подкрепиха проекта в четвъртък, двама бяха против, а един се въздържа. Гласувалите бяха само от управляващата коалиция, тъй като опозицията напусна залата в знак на протест срещу безпрецедентните заграждения около Народното събрание, издигнати заради учителския протест.

Против законопроекта гласуваха депутатите от ДПС Христо Бисеров и Ердинч Хаджиев. С „въздържал се” гласува народната представителка също от ДПС Нигяр Джафер.

Както обикновено лидерът на ДПС Ахмед Доган не бе в парламента и дори за гласуването на този важен за управляващите нормативен акт.

Гласуването на Христо Бисеров и на негов колега от ДПС против проекта може да се определи като знаково, че движението има някакви резерви, тъй като вотът на представителите на ДПС в парламента никога не е самоцелно.    

Споделяне

Още от България