ДПС даде знак, че ще подкрепи БСП на балотажа

Орешарски не отиде на пресконференцията си

Мустафа Карадайъ, сн: БГНЕС

ДПС даде знак, че на балотажа ще застане зад кандидата на БСП ген. Румен Радев, след като на първи тур подкрепеният от движението Пламен Орешарски остана пети. Това стана ясно от думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ по време на пресконференция в НДК.

На въпросите по принцип трябваше да отговаря Орешарски, който е издигнат от инициативен комитет и подкрепен от ДПС, и според регламента на Международния пресцентър пресконференциите се дават от кандидат-президентите и издигналите ги. От Орешарски и комитетът му обаче нямаше и следа.

На въпрос къде е кандидатът за президент, подкрепен от партията – Пламен Орешарски, и защо не присъства на пресконференцията, Карадайъ отговори: "В координация сме. Той заяви, че ще коментира изборните резултати, а не социологически прогнози. Утре като са ясни резултатите, ще направи изявление“, обясни лидерът на ДПС.

Българските избиратели заявиха, че искат промяна, посочи лидерът на ДПС. Според него българските граждани са подкрепили независимите кандидати. Това се потвърждава от резултатите от вота - в първата петица има трима независими кандидати, посочи той.

"Борисов беше ясен, че не желае подкрепата на избирателите и симпатизантите на ДПС. Ние няма да влезем в преговори, защото нашите избиратели бяха категорични при срещите си с нас, че има нужда от промяна в България“, отбеляза Карадайъ.

"Нашите избиратели очакват да има промяна в България. Не е добре да има концентрация на всички институции в ръцете на една партия и още повече в ръцете на една персона“, каза той, давайки да се разбере, че на втория тур ще бъде подкрепен Радев.

Карадайъ оцени като позитивна кампанията на ДПС и подкрепата за независимия кандидат за президент Пламен Орешарски.

Споделяне

Още по темата

Още от Президентски избори

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?