ДПС: Държавата се управлява от Асфалт Паша

В главата на министър-председателя имало само мускули и асфалт

Тунчер Кърджалиев: Държавата се управлява от Асфалт Паша. Снимка БГНЕС

"Тази държава в момента се управлява от една единствена персона, която е съчетала в себе си и футболиста, и пожарникаря, и музиканта, и мачото, според някои дори и мутрата. Тази държава се управлява от един човек. И всичко останало, ако не е фон, то е обслужващ персонал." Това заяви в неделя депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев, цитиран от БГНЕС, в изказване, прозвучало на традиционния летен събор в свещената за мюсюлманите местност "Баба Конду" край търговищкото село Божурка.

"Всички, включително политици и журналисти, твърдят вече, че в главата на този човек има само две неща: Мускули и асфалт. Не само заради това го подиграват и го наричат с онзи епитет, който използваме и в нашите среди. Наричат го Асфалт Паша", заяви народният представител.

Съборът се организира от ДПС и се провежда всяка година през юли. Програмата започна с изпълнения на трупата от театър Антон Страшимиров – Разград. След това дойде ред на политическите лица да поздравят присъстващите. Тунчер Кърджалиев говори за пълния провал в социално-икономическия живот в България.

Тежестта на финансовата и икономическа криза се поема от най-онеправданите членове на обществото – наемните работници, свободните предприемачи, земеделските производители. Според народния представител думи като "децентрализация" са станали химера.

Първоначално той държа речта си на български, но след това продължи няколко минути на турски и предаде микрофона на кмета на Община Търговище Красимир Мирев. В кратко слово той поздрави присъстващите, като им пожела преди всичко здраве. След кмета на сцената се качи неговият колега от Антоново Танер Али. Той обеща на следващите избори ДПС отново да е първа политическа сила в Област Търговище.


"Убеден съм в това, защото нашите избиратели имат политически морал. Знаят, че ако не сме единни и ако Движението за права и свободи отстъпи правото на първенец в областта, ние ще загубим много", каза Али. Той предаде микрофона на евродепутата Четин Казак, който сравни Бойко Борисов със слънце.

"Има едно слънце, което е попарило и изгорило надеждите на българските граждани от три години насам. Това е слънцето на Бойко Борисов и ГЕРБ, които от три години попариха и най-малката надежда за по-добър живот", сподели Казак. Според него няма голям смисъл от гръмки обещания и хората не бива да им вярват. "Всеки, който дойде, като Бойко Борисов, от нищото, по принцип с обещанията да оправи живота, да оправи жизнения стандарт на хората – единственото нещо, което прави е да оправи себе си и своя тесен антураж", допълни евродепутатът. След това той призова, догодина, когато има избори хората да кажат "не" на сегашното управление.

Съборът на "Баба Конду" е най-големият летен празник на мюсюлманите от този край. От началото на 16 век поклонниците на исляма почитат мястото като чудотворно.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?