ДПС едва ли ще подкрепи БСП за вот на недоверие

ДПС едва ли ще подкрепи лансираната от БСП идея до средата на юни да бъде внесен вот на недоверие срещу правителството. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на партията Христо Бисеров във вторник.

Той посочи, че самоцелна идея икономическата криза да бъде "превъртяна" в политическа не е нещо, което привлича ДПС.

Ден по-рано депутатът от БСП Антон Кутев съобщи в Силистра, че БСП планира да иска вот на недоверие заради ниската ефективност на мерките за преодоляване на кризата. До момента обаче лидерът на партията Сергей Станишев не е обявявал подобно намерение.

За искане за вот на недоверие са необходими 48 подписа. Депутатите на левицата са 40 и затова Кутев обяви, че ще се търси подкрепа и от други партии. Лидерът на РЗС Яне Янев вече обяви за безсмислено вкарването на вот на недоверие и се очаква осемте депутати от партията да не подкрепят подобен вот.

Бисеров коментира от своя страна, че вотът на недоверие е естествена форма на действие от страна на опозицията, но винаги е съобразен с конкретната политическа обстановка.

"Сега е особено важно да знаем как вотът се отразява върху политическата ситуация", посочи Бисеров и обясни, че от движението ще изчакат да видят идеята в по-детайлен вид.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?