Реформаторският блок за войната "Василев - Пеевски":

ДПС и "България без цензура" може да се окажат без ресурс за купуване на гласове

Радан Кънев

През последните дни има корпоративна война, в която ДПС и "България без цензура" са много набъркани. Една или две от тези формации може да не разполагат с капацитет да купуват гласове. Това обясни пред БНТ в събота говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев. Заради войната между Делян Пеевски и Цветан Василев, станала вече публична и въвлякла държавни институции като полицията, следствието, прокуратурата, резултатите на предстоящите предсрочни избори няма да са същите като на евроизборите, смята Кънев.

Той посочи също, че има 1.5 млн. души, които не са гласували за евродепутати, но биха участвали на парламентарни. Освен това не малко хора биха гласували за друга партия при нови избори.

Радан Кънев смята, че голямо значение за резултатите от парламентарния вот има и това, какъв ще е вътрешният министър в служебния кабинет, за да не допусне купуване на гласове. "Дано не е библиотекар, какъвто беше предишният", добави той, цитиран от "Дневник".

Радан Кънев смята, че при определени изборни резултати е възможно да има реформаторско правителство, което няма как да бъде направено без "Реформаторския блок". В този смисъл не била изключена и коалиция с ГЕРБ.

Кънев подчерта, че блокът не би се радвал, ако се повтори статуквото отпреди година. "Нямаме добри спомени от тяхното управление. Пеевски е запазил присъствието си в правосъдието, влиянието му в медиите е същото. Ако позволим това колело да се завърти отново, не сме направили нищо", обобщи той.

Радан Кънев каза, че ако оставката на правителството е факт във вторник, изборите ще бъдат през последната седмица на септември или първата на октомври. При всички случаи обаче щели да са в ранната есен.

Споделяне

Още от България