ДПС и "патриотите" си изясняват отношенията от парламентарната трибуна

ДПС се обяви срещу "античовешката идеология", "ОП" – срещу кръговете, краденето и източването на държавата

ДПС иска крайният национализъм и радикализъм категорично да бъдат осъдени и да нямат място във властта. Това заяви в парламентарната пленарна зала председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на групата по повод годишнина от "Майските събития" от 1989 г.

ДПС искаме стабилност на държавата, а не на властта. Искаме сигурност за всички български граждани, а не на отряд шегобийци. Искаме демократично управление на страната, а не имитация и зле прикривана жажда за власт и привилегии, каза лидерът на ДПС.

"Искаме да осъждаме недопустими проявления на една античовешка идеология, а не да чакаме историята да го направи", заяви той. "Независимо от нашите предупреждения днес място във властта имат тези, които в програмата си обещават разбиване на капсулирането на циганските гета и турскоговорящите региони, да се подпомага доброволното ограничаване на раждаемостта за тези региони чрез безплатно предлагане на противозачатъчни средства и гинекологична помощ", посочи Мустафа Карадайъ.

"Под тези обещания седи подписът на сегашния председател на Съвета по етнически и демографски въпроси-цинизъм", допълни той. "Във властта са лица, които извършиха атака по време на молитва, лица с нацистки поздрав, с шеговито обяснение на същия вицепремиер, че даже и той лично си правил такива снимки в "Бухенвалд" пред труповете на милиони евреи, демократи, роми, социалисти- цинично и брутално", каза още лидерът на ДПС.

Отговорът: ДПС иска връщане към кръговете, краденето и източването на държавата

Целта на Обединените патриоти като формация винаги е била една - да възстановим държавността, заяви в отговор в парламентарната пленарна зала зам.-председателят на групата на Обединените патриоти Искрен Веселинов. По думите му с изказването си председателят на ДПС е направил опит да очерни за пореден път Обединените патриоти.

Според Веселинов ДПС имат вина за това, че след повече от четвърт век преход "България и българите сме най-бедните, най-нещастните и най-бързо изчезващите в Европа". Това е благодарение на техните усилия да създават кръгове от фирми, да сепарират части от българската територия, да провъзгласят етническия принцип като основен на своята кадрова политика, заяви той. Според него ДПС са превърнали правенето на политика и правенето на пари в едно и също нещо и така са очернили обществената работа в страната и политиката като понятие.

"Те искат патриотите да не са във властта и да се върнат към тази своя нормалност на кръговете, на краденето, на източването на държавата. Е, това няма да стане!", подчерта Веселинов.

Целта на Обединените патриоти е да възстановим защитните сили на националния ни организъм, защото след десетилетията либерална утопия от държавата е останало твърде малко, заяви той. Според него от ДПС са нервни, защото освен, че ще секнат техните приходи от източването на държавните ресурси, ще бъде преразгледан един основен лост за тяхното влияние - "паразитирането върху ислямското вероизповедание". Веселинов обяви, че в следващите дни в деловодството на Народното събрание ще бъдат внесени промени в Закона за вероизповеданията, които предвиждат санкции за използването на вероизповеданията за политически цели.

Споделяне

Още по темата

Още от България