ДПС има нов зам.-министър на отбраната

Министър - председателят Симеон Сакскобургготски е издал заповед за назначаване на члена на Надзорния съвет на АП Неджми Али за зам.-министър на отбраната, съобщиха от пресцентъра на МС.

Мястото бе овакантено преди точно три месеца, когато премиерът уволни двама от заместниците на Николай Свинаров. Заради скандала с "Терем" на 27 януари бяха освободени Мехмед Джафер, който че шеф на управителния съвет на холдинга, и Георги Пасков, в чиито ресор бе дружеството.

Въпреки че заповедта му е подписана днес, Али реално ще започне да изпълнява функциите на зам.-министър едва след като в Държавен вестник бъде публикувано решение на Народното събрание за освобождаването му от поста на член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация.

ДПС предложи 31-годишния Неджмет Али за мястото на Мехмед Джафер още в началото на април. Преди това Ахмед Доган натискаше Сакскобургготски да назначи на поста членът на ръководството на ДПС и човек на Христо Бисеров - Камен Костадинов.

Все още не е ясно кога премиерът ще попълни екипа на Николай Свинаров, като назначи човек и на овакантеното от Георги Пасков място.

Говорителката на министъра - Румяна Стругарова обясни, че със сигурност ще има още един заместник, все още обаче не се знаело кога. "В очакване сме", обясни тя. Според източници на Mediapool.bg от близо месец на бюрото на лидера на НДСВ стояли три предложения, той обаче все още не е одобрил нито едно от тях. Сред спряганите имената е и това на шефа на кабинета на Николай Свинаров Илко Димитров, който предстои да се върне от специализация в САЩ.

Преди време за поста бе спрягано и името на настоящия мениджър на министерството Август Мичев. След отказ от страна на премиера обаче Свинаров го назначи за главен отговорник за изпълнението на проекта за модернизация на 20-те МиГ 29.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?