ДПС избра Великден, за да регистрира евролистата си

Според партийното CV на Делян Пеевски той не владее чужди езици

ДПС избра Великден, за да регистрира евролистата си

Движението за права и свободи (ДПС) избра християнския празник Великден, за да регистрира листата, с която партията ще участва в изборите за Европейски парламент на 25 май.

Подредбета на кандидат-евродепутатите е регистрирана в Централната избирателна комисия (ЦИК) в неделя сутрин от секретаря на ЦОБ на ДПС и 17-ти в листата Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на партията.

На първо място е поставена евродепутатът Филиз Хюсменова, а веднага след нея Движението номинира скандалния народен представител и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски.

Неговият двудневен престой начело на агенцията на Национална сигурност взриви България и доведе до масови протести срещу кабинета „Орешарски“. Европейската комисия определи Пеевски като "спорно назначение“, а наскоро председателят на парламентарната група на ПЕС в ЕП заяви в прав текст, че Пеевски е олигарх.

В партиното CV на Пеевски няма нито един чужд език

В кратките автобиографии, с които партията представя своите номинации, Пеевски е единственият претендент за ЕП, който не владее никакъв чужд език.

Не е ясно как медийният магнат, чието място в Брюксел е сигурно ще общува със своите колеги.  В момента неуспелият шеф на ДАНС е народен представител в българския парламент, но не посещава заседанията му.

Останалите в листата на ДПС са заместник-министъра на отбраната Неджми Али. Четвърти е  Илхан Кючюк - лидер на младежкото ДПС , а пета – министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. Веднага след нея се подрежда  Станислав Анастасов - вицепрезидент на Младежкия Либерален интернационал, а след него -  Айсун Авджиев - сътрудник на евродепутатите на ДПС.

Осма в листата на партията е Елисавета Кехайова - зам.-кмет на Кърджали по социалните дейности, девета Севим Мусак - племенница на Шефкет Чападжиев (български емигрант в САЩ), а десети  Яшар Асан - кандидат за кмет на пловдивския район "Източен" на частичните избори 2009 г. На единайсто място партията е подредила  Дениз Хайрулла, на 12-то Андрей Георгиев - зам.областен управител на София-град.

По-нататък имената на номинаираните са: Хами Хамиев - депутат от ДПС, Анна Благоева - председател на младежкото ДПС в Кюстендил,  Александър Несторов - син на прокурора Нестор Несторов,  Алисе Хасанова и Мустафа Карадайъ - организационен секретар на ДПС, депутат, представен като топ политик.

Споделяне

Още по темата

Още от България