ДПС може да издигне самостоятелен кандидат за кмет на Варна8

ДПС обсъжда възможността да издигне самостоятелна кандидатура за кмет на Варна, стана ясно след заседанието на Областния съвет на движението във Варна. Според министъра на земеделието Мехмед Дикме (ДПС) изборите във Варна ще са по-интересни от тези в столицата, тъй като са възможни всякакви изненади.

Областното ДПС все още не е взело решение дали да издига своя собствена кандидатура, или да подкрепи вече съществуваща. Решаващо значение в случая ще имат не местните структури, а централното ръководство на партията. Това стана ясно на проведената днес във Варна областна конференция на ДПС, съобщи електронното издание varnapool.net

Като гости освен Дикме присъстваха Джевдет Чакъров - депутат и член на централното оперативно бюро на ДПС, Юнал Лютви, зам.-председател на ДПС, Ахмед Юсеин, депутат и временно изпълняващ длъжност председател на ДПС-Добрич, и Наим Наим, депутат и областен председател на ДПС в Шумен.

Във Варна ДПС ще се представи със самостоятелна листа за съветници. В общините Дългопол и Долни чифлик ще бъдат издигнати със сигурност кандидати на движението.

Според зам.-председателя на ДПС Юнал Лютфи предстоящите промени в кабинета имат за цел да оптимизират управлението на държавата. Във вторник ръководството на ДПС ще обсъди отчетите на всички представители на движението в областта и ще им даде своята оценка.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?