ДПС не разпънала чадър над Христо Бисеров

ДПС не разпънала чадър над Христо Бисеров

ДПС се е разграничила от бившия втори в партията Христо Бисеров и не е разпъвала политически чадър над него. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан пред Дарик радио.

Бисеров се разследва за финансови измами вече повече от година. Прокуратурата се оправда с швейцарските власти за неприключилото разследване срещу бившия заместник-председател на Народното събрание.  

Местан гарантира, че е научил фактите по случая Бисеров едва от прессъобщението на прокуратурата. "Не можем да носим отговорност за решенията му, бяхме изненадани", каза лидерът на ДПС.

Според него показателна е била реакцията на ДПС, която не е разпънала политически чадър над Бисеров. Според Местан разследването трябва да даде отговор дали въпросните далавери с пари са били преди или след идването на Бисеров в ДПС от СДС, където бил втория човек след Иван Костов.

"Обидно елементарно" за кавга между Пеевски и Василев

По темата КТБ Местан смята за "обидно елементарно" обяснението на случилото се като кавга между депутата от ДПС и неуспял шеф на ДАНС, но успял млад мъж, Делян Пеевски с обвиняемия за източване на банката Цветан Василев.

Банкерът Цветан Василев обвини ДПС за фалита на КТБ. "Корпоративна търговска банка е жертва на една позорна кампания, организирана от политико-икономическия кръг на ДПС. Целта на кампанията беше да доведе банката до изкуствена несъстоятелност, за да се придобият активите ѝ на атрактивни цени, както и да се стопят няколко дълга", каза Василев в началото на декември.

Законът, с който настояваме да падне банковата тайна за ключовите политически фигури, е нашият отговор на тези обвинения, каза Местан.

"Искам да стане ясно кой стои в основата на КТБ, има ли политици - ако те са от ДПС, ще понесат отговорността си", допълни  Местан. Той посочи, че може би е единственият председател на партия, който не е виждал лично банкера Василев.

Споделяне

Още по темата

Още от България