ДПС няма да даде непоискана подкрепа за президент

Мустафа Карадайъ

ДПС няма да даде непоискана подкрепа на никого от кандидатите на предстоящите президентски избори, заяви в неделя в с. Руен председателят на партията Мустафа Карадайъ.

Според него следващият президент трябва да е демократ, който да следва последователната политика на ДПС - НАТО и ЕС, и да бъде президент на всички български граждани, отстоявайки еднакво техните права и свободи.

По повод последното мероприятие от Майските събития, с които ДПС отбелязва годишнината от съпротивата срещу тоталитарния режим по време на т. нар. възродителен процес, Мустафа Карадайъ е напомнил, че през 1989 г. майските протести, организирани от Ахмед Доган, са донесли онова обединение в България, което е допринесло за падането на режима и идването на демокрацията в България.

"След 27 години смело можем да заявим, че докато го има това наше единство и това наше обединение, ние ще бъдем гарантът, че никой по никакъв начин няма да може и да си помисли, че ще гази демократичните устои в нашата Родина", е отбелязал Карадайъ.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?