ДПС обяви главния прокурор за държавно богатство

ДПС обяви главния прокурор за държавно богатство

"Няма как да не отбележа и моето мнение, и на моите колеги за безспорната личност на главния прокурор, за безспорния професионализъм и качествата, които той притежава. Богатство е за всяка държава да използва този потенциал пълноценно и КПКОНПИ е мястото, където този потенциал може да се развие".

Това каза депутатът от ДПС Хамид Хамид по повод решението на управляващата коалиция да издигне настоящия главен прокурор с изтичащ мандат Сотир Цацатров за шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Въпреки изключително ласкавото изказване, Хамид твърди, че движението още не е решило кого ще подкрепи за поста – Цацаров или издигнатия от "Воля" Симеон Найденов.

"Парламентарната група на ДПС не е обсъждала постъпилите две кандидатури за заемане на поста председател на КПКОНПИ. След като те внесат своите концепции, ние ще се съберем и ще дискутираме концепциите на двамата кандидати", каза още той.

Симеонов: "Обединени патриоти" още не е подкрепила кандидатурата официално

По-рано в сряда лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че кандидатурата на Цацаров не е съгласувана с НФСБ и съответно не е подкрепена официално от "Обединени патриоти".

"Вчера не беше правилно представена новината, свързана с брифинга за издигането на неговата кандидатура. Въпросът за избирането на г-н Цацаров не е обсъждан в НФСБ, нито в групата. Повечето медии го бяха представили като съвместна обща кандидатура на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Отделни хора има от "Обединени патриоти", вие ги видяхте, но няма общо решение на групата", добави Симеонов.

Той обясни, че в четвъртък депутатите от ОП ще се срещнат с Цацаров и след това ще решат дали да го подкрепят. "Мисля, че така е редно", добави лидерът на НФСБ

Емил Димитров-Ревизоро, който присъства при представянето на кандидатурата на Цацаров, обясни, че е тогава е представил личната си позиция, а не тази на "патриотичната" коалиция.

"Няма недоразумение, кандидатурата е консенсусна"

След изказването на Симеонов, че "Обединени патриоти" не е подкрепила официално Цацаров, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова побърза да обясни, че "няма недоразумение".

"Ще има среща и изслушване на г-н Цацаров от групата на "Обединени патриоти". Всичко ще се изясни, така или иначе не беше възможно всеки един народен представител от двете парламентарни групи да се подпише под това предложение. Времето не позволяваше да се случи това, но наистина кандидатурата е консенсусна", каза тя.  

Споделяне

Още по темата

Още от България