ДПС отказва да отговаря на обвиненията, че стои зад подписката на “Миллет-Тракия”

ДПС няма да отговаря на обвиненията на ДСБ, че стои зад подписката на дружеството “Миллет – Тракия” за признаване на турско малцинство в България и че отново измисля един Адем Кенан. Това заяви в декларация от трибуната на парламента зам.-председателят на партията Лютви Местан. По думите му ДПС определя тези твърдения като странно състояние на духа, което депутатите специалисти по-точно биха могли да категоризират на съответния медицински език.

Категорични сме в оценката си, че заиграването с етническия мир независимо дали от псевдограждански сдружения или политически сили и лидери е опасна игра с българския национален интерес, се казва в декларацията на ДПС.

Според декларацията се цели нагнетяване на напрежение, за да се спират и дискредитират последователните усилия на няколко правителства за възстановяване на естествените човешки права и свободи, прокламирани и в ратифицираната рамкова конвенция за защита на националните малцинства.

Лютви Местан подчерта, че ДПС няма нужда от измисляне на врагове, за да подчертае значимостта и тежестта си в политическото пространство на страната, защото реалната му тежест е резултат от последователната му политика в името на целостта и националните интереси, което се изразява в растящия вот на българките граждани за ДПС.    

Преди ден Демократи за силна България заявиха, че скандалната подписка идва непосредствено след скандала в Главното мюфтийство и след насочването на общественото внимание и политическите критики към начина, по който ДПС употребява участието си във властта.

 “Скандалът ни сочи, че са реализирани корупционни поведения, които ни отпращат към ДПС. Отклоняването на дарения от БЧК към мюфтийството, съответно към фирми от “обръча” на Ахмед Доган е блестяща илюстрация на нещо, което ние знаем. Очевидно ДПС разчита подписката да бъде разчетена по предназначение и то е - дайте си сметка, че ДПС е гарант на етническия мир”, заяви депутатът и член на ръководството на ДСБ д-р Николай Михайлов.

Споделяне

Още от България