ДПС откри кампанията си в отсъствието на Пеевски

Основният приоритет на движението е да обърне погледа на ЕП към малките населени места

ДПС откри кампанията си в отсъствието на Пеевски

Ръководството на ДПС откри предизборната си кампания за евровота на 25 май в неделя в котелското село Ябланово в отсъствието на втория в листата си – медийният магнат и народен представител Делян Пеевски.

От движението не разкриха пред медиите каква е причината за липсата му, но представители на НСО коментираха пред "Дневник", че е имало заплаха за сигурността на сина на Ирена Кръстева.

На събитието присъстваха всички останали кандидати за евродепутати в листата. Представяйки поименно кандидатите, председателят на партията Местан кратко уточни, че "за съжаление" Пеевски не е е имал възможност да присъства.

По време на церемонията лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че основният приоритет, който поставя пред кандидат-евродепутатите на партията е "да обърнат погледа на европейската политика и към малките населени места и малцинствени квартали, дребния земеделски производител, за да бъде Европа за всеки български гражданин".

"Когато стана ясен нашият девиз "ДПС в Европа, Европа – в България", един умник ме пита "Какъв е този призив, г-н Местан, България е в Европа вече седем години", казах му – да, ама не. Вярно е – от седем 7 години България е в Европа и с европейски пари се купиха нови комбайни, трактори, някои хора забогатяха. С европейски пари се построи метрото в София, построиха се магистрали, по тях и ние пътуваме, и ние се радваме", каза Местан, добавяйки, че големият въпрос бил кога Европа ще дойде в Ябланово, кога ще дойде в Родопите.

Той определи кандидатите на движението за Европейския парламент като изключителни професионалисти и убедени в каузата на ДПС. Увери и, че те "ще защитават и правата и свободите ни, и социално икономическите интереси на тези региони

"Миналата година бяхме на тази трибуна и само, защото съм си позволил да кажа три изречения на майчин език, за да се обърна към братята и сестрите си, за да им честитя празника на майчин език, ние бяхме глобени и сега водим дела. Къде го има това в Европа. Ако реша и днес да кажа две изречение на майчин език, пак ли ще ме глобят", разпали се Местан, след което демонстративно се обърна към симпатизантите си на турски език.

Споделяне

Още по темата

Още от Евроизбори 2014