ДПС пое нов политически курс към Турция

Ръководството на движението се срещна с най-голямата опозиционна партия

ДПС пое нов политически курс към Турция

Промяна в политическия курс към Турция демонстрира новото ръководство на ДПС. След като отстраненият от ДПС Лютви Местан се стараеше да поддържа добри отношения с президента Реджеп Ердоган, новоназначеното на негово място ръководство пое в друга посока.

В събота единият от тримата съпредседатели  на движението Рушен Риза се срещна с лидера на Републиканската народна партия Кемал Калъчдароглу, съобщи сайтът на ДПС. На разговора са присъствали депутатите Салиха Емин и Ердинч Хайрула. Делегацията на ДПС е в Анкара по покана на Калъчдароглу. На срещата той е бил придружен от Фаук Йозтрак, зам.-шеф на партията и Емре Кьопрюлю - депутат и член на председателския съвет на турския Меджлис.

Според информацията са били обсъдени възможностите за развиване на двустранните  взаимоотношения, както и за по-тесни връзки със структурите на двете партии включително с Младежко ДПС и женските  дружества. Домакините са заявили, че взаимодействието с побратимените общини ще продължи.

Официално поводът за отстраняването на Местан бяха критиките на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, свързани с прекаленото сближаване на доскорошния председател на партията с Ердоган.

Споделяне

Още по темата

Още от България