ДПС поиска имунитета на прокурор, пребил активист на движението

Да бъде отнет имунитета на зам.-районния прокурор на Несебър Мариян Чернев ще поиска общинската организация на ДПС в Бургас. Това съобщи в интервю за Дарик радио нейният председател Яшар Узун, който обвини Чернев в рекет и побой над техен партиен активист.

Това е вторият инцидент с участието на прокурора в рамките на две седмици, след като преди няколко дни той бе обвинен в произвол в частен паркинг в морския град.

По-рано днес от пресцентъра на Върховната касационна прокуратура обявиха, че ВКП е разпоредила проверка срещу прокурора заради "сигналите в медиите за непристойно поведение". С проверката е натоварен бургаския апелативен прокурор Йордан Иванов, който трябва да вземе "предвидените в закона мерки и да уведоми обществото".

Пред Дарик радио председателят на общинската организация на ДПС Яшар Узун обясни, че зам.окръжният прокурор е пребил председателя на младежката им организация в града. Побоят е станал в магазина на пострадалия - Фати Хюсеин. Хюсеин разполага с медицинско свидетелство и смята да атакува по съдебен пък магистрата, разказа Узун. Той допълни, че Хюсеин вече се е оплакал в прокуратурата. Според показанията му Чернев е взел стока от магазина му без да я заплати, и впоследствие му нанесъл побой.

Според Дарик радио Чернев е признал участието си в инцидента. Според неговата версия за случилото се обаче, той е действал при самоотбрана, след като Хюсеин и неговият помощник му разкъсали фланелката, върху която бил изобразен националният герб.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?