ДПС показа Пеевски с платена публикация

Партията официално го афишира като "един от най-влиятелните хора в държавата"

В самия край на предизборната кампания ДПС показа най-невидимия за обществото кандидат за член на Европейския парламент – депутата и медиен магнат Делян Пеевски. Неговата поява бе освидетелствана с платена предизборна публикация в пазарджишкия вестник "Виделина". ДПС официално афишира Пеевски като "един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек, истински обичан и уважаван от своите избиратели", както и като човек, до когото "мнозина искаха да се докоснат и снимат".

Заглавието на платената публикацията във Виделина е: "Жителите на Пашови и Света Петка ПОСРЕЩНАХА Делян Пеевски"

Делян Пеевски е присъствал на благотворителна вечеря за жителите на велинградското село Пашови, организирана от областното ръководство на ДПС. Тя е по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Сред гостите на превърналия се в традиция "ифтар" (вечеря след залез по време на Рамазан) е бил Пеевски.

"За поредна година той (Пеевски) уважи празничната вечеря и лично поздрави жителите на село Пашови. Сред гостите на превърналата се в традиция вечеря, бяха още Камен Костадинов от Централното оперативно бюро на ДПС, депутатът Сергей Кичиков, областният председател на ДПС Юмер Хамза, общинският лидер на партията Исмаил Моллов, кметовете и общинските съветници от общината от Движението за права и свободи", се казва в платената публикация.

"По-късно г-н Пеевски посети и село Света Петка, където повече от час по приятелски разговаря с хората в малкото населено място. Мнозина искаха просто да се докоснат и снимат с един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек истински обичан и уважаван от своите избиратели. В разговора си с хората в Пашови и Света Петка, г-н Пеевски акцентира върху значението на предстоящите в неделя избори за представители на европейския парламент", допълва текстът на новината, съгласуван с ДПС.

"Всички знаем, че бъдещето на една нация са младите хора. Именно затова, ние от ДПС, излизаме пред Вас на тези избори с листа от млади, успешни и доказали се хора. И знам, че вие ще ни подкрепите като в неделя гласувате с №20 в интегралната бюлетина, за Движението за права и свободи", е казал Пеевски в Света Петка.

Първото придобило медийна известност предизборно мероприятие с участието на Пеевски става три дни преди евроизборите. Иначе ДПС редовно съобщава за останалите си предизборни прояви, в които обаче неизменно присъстват само другите кандидати.

Малко по-късно в четвъртък от ДПС пуснаха във Фейсбук снимки от друга предизборна проява с участието на Пеевски - среща с жители на Сърница. "Екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ се срещна с жители на община Сърница. На срещата присъстваха народният представител и кандидат-евродепутат Делян Пеевски, председтелят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, евродепутатът Искра Михайлова, кандидат-евродепутатът Севим Мусак, зам.-председателите на ПГ на ДПС Йордан Цонев и Халил Летифов, народният представител Сергей Кичиков, областният председател на ДПС Юмер Хамза и кметът на община Сърница Неби Бозов", пише в поста. "Жителите на Сърница изразиха благодарности за подкрепата на ДПС за по-добрия живот в общината", завършва съобщението.

Водач на евролистата е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, а Пеевски е втори и със сигурност ще бъде избран за евродепутат (според прогнозите партията ще спечели три места в ЕП). Засега не е ясно дали ще се откаже, както стори предишния път. От ДПС коментираха още в началото на кампанията, че лидерът Карадайъ ще се откаже от мястото си в европарламента с мотива, че дава път на младите.

Споделяне

Още по темата

Още от Евроизбори 2019