ДПС праща Стоичков в Европейския парламент

ДПС ще издигне националния футболен селекционер Христо Стоичков за водач на листата си за евроизборите, съобщиха пред Mediapool високопоставени източници от футболната централа. Това ще стане със съдействието на Камен Костадинов, депутат от партията на Доган и член на Изпълкома на БФС.

Във футболния съюз от доста време обмисляли вариант за раздяла със Стоичков, заради очевидната му некомпетентност и авторитарен нрав. Съвкупността от тези дадености доведоха до раздори в отбора и до перспективата “лъвовете” да гледат европейското през 2008 г. по телевизията, което ще доведе до големи финансови загуби за родния футбол.

От това обаче партията на Доган, която чрез Костадинов “дърпа конците” на “Иван Асен 26” след издигането за президент на Борислав Михайлов, няма никакъв интерес. В ДПС решили да предложат на Стоичков първото място в листата си за евроизборите, срещу което той се съгласил да освободи треньорския пост.

В БСФ обаче останали доста изненадани от намеренията на Стоичков да се занимава с политика, тъй като няма да може да реализира мечтата си да поеме любимата Барселона от Франк Рийкард. 

Ходът на ДПС има и чисто политически сюжет. Партията на Доган, известна с прецизните си сметки за точния брой подадени гласове в полза за свои или подкрепени от нея кандидати, изчислили, че номинирането на Стоичков ще вкара повече техни представители в Европарламента. Конфиденциални проучвания, поръчани от централата на ДПС, показват, че народната любов към харманлиеца на моменти е достигала чутовни размери. 

Политиката на ДПС към разнообразяване на етническия състав на партията с вкарване на все повече българи на видими позиции вече дава реални резултати, заявиха депутати от движението.

За нас ще бъде чест да покажем, че потенциалът ни вътре в страната е достатъчен, не се надяваме на различни хипотези, които са в публичното пространство - туристи, автобуси, коментира Ахмед Доган.

На местните структури на ДПС у нас и особено на изселническите в Турция е препоръчано да разяснят на електората, че прозвището “Кюрда”, с което е известен Стоичков, не отговаря на реалната му етническа принадлежност и той няма връзки с ПКК.

Единственият проблем, който може да попречи на Стоичков да прочуе България и в Европарламента, както го е правил по всички краища на света, е задържането му за три месеца у нас.

“Камата” най-накрая се заби в центъра, след като на президентската кампания през 2001 г. подкрепи Петър Стоянов, през ноември 2006 г. застана зад Георги Първанов, а сега се строява в редиците на ДПС.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?