ДПС призова останалите партии "да се държат конструктивно“

Снимка: БГНЕС

ДПС обяви, че ще продължи да бъде "конструктивна и диалогична опозиция на управляващото мнозинство" и да участва в политиката за стабилизиране на страната и призова и останалите партии в България "да се държат конструктивно“. Това стана ясно след срещата на представители на ДПС с президента Росен Плевнелиев, за която съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Срещата се проведе в рамките на Месеца на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили.

От своя страна Росен Плевнелиев е благодарил на представителите на ДПС за отстояването на тази позиция и пожелал успех на новото ръководство на партията.

"Настоящата геополитическа ситуация и положение изискват все повече наличие на стабилност и сигурност, а главна отговорност за това носят политическите сили в парламента, които формират управляващото мнозинство“, заявил Четин Казак.

По думите му стабилното управление на страната е жизненоважно, особено в разгара на мигрантската криза.

Четин Казак посочил, че ДПС ще подкрепи "всички разумни идеи, които да водят до наличието на една истински независима и справедлива съдебна система, която да отговаря на очакванията на гражданите, без обаче да е изложена на външни неправомерни влияния“.

От ДПС заявили, че ще подкрепят и смислените идеи в предлаганото антикорупционно законодателство и ефективните механизми, които обаче да не бъдат употребявани като лостове за саморазправа с политически опоненти.

По време на разговора Мустафа Карадайъ от ДПС определил сегашния президентски мандат на държавния глава като "много наситен с политически процеси, от които можем да съдим за важността на самата президентска институция“.

Освен това президентът и представителите на ДПС се обединили, че е необходима подкрепа за развитието и финансирането на малките и средни предприятия и насърчаване на инвестициите в областта на сектор "Земеделие“.

"Бих одобрил всякакви усилия за целенасочена подкрепа за осигуряване на перспектива на семейните, малките и средни предприятия в България и оздравяване на бизнеса им“, заявил Росен Плевнелиев.

Президентът се е обявил и за специфични мерки за осигуряване на средства за различните видове земеделие.

"Планинските и селските региони на страната се нуждаят от една разумна политика, а България има много възможности и потенциал за насърчаване развитието на алтернативното земеделие“, посочил държавният глава.

Споделяне

Още от България