ДПС призова за преосмисляне на идеите за сваляне на новините на турски

ДПС призова управляващите да преосмислят идеите за сваляне на новините на турски език от националния ефир на БНТ и БНР и предупреди, че насочването им към определени региони е опасно.

Новините на турски език имат не само информационна, а в пъти повече символна стойност, защото представят уважението към етнорелигиозното многообразие, заяви лидерът на движението Лютви Местан в позиция, представена от парламентарната трибуна.

От името на ПГ на ДПС отправяме един искрен призив да преосмислите тази позиция и да се вслушате в изключително отговорната, цивилизационно издържана позиция по този въпрос на държавния глава Росен Плевнелиев, каза Местан.

Какво означава новините да бъдат свалени от националните програми и да бъдат насочени към определени региони, попита той. "Към кои точно региони - вероятно имате предвид Кърджали, Разград, Шумен, Силистра, но това е опасно, точно това не е патриотизъм, точно това противоречи на националния интерес, защото България е суверенна, единна и неделима и не е проява на патриотизъм и не е зачитане на национален интерес чрез радио и телевизионен сигнал да чертаете етнически територии върху картата на България", заяви лидерът на ДПС.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?