ДПС с 19 кандидати за районни кметове в София

Без все още да е казало кой от кандидатите ще подкрепи за кмет на София, ДПС се включва в надпреварата в столицата като номинира 19 представители за районни кметове. Сред публикуваните на сайта на партията имена няма досегашни кметове.

Според близки до ДПС засега е малко вероятно още на първия тур на изборите в София хората на Ахмед Доган да обявят публично кого от претендентите за кметския стол ще подкрепят.

Преди две седмици на Централен съвет на партията Доган коментира, че мислят върху три възможности за подкрепа – Бриго Аспарухов (БСП), Антония Първанова (НДСВ) и за десния кандидат Мартин Заимов. Депутати коментираха пред Mediapool, че едва ли преди балотажа, какъвто прогнозират социолозите, движението ще даде подкрепата си за някой от тях.  

ДПС ще издигне и шест районни кметове в Пловдив и един във Варна, съобщиха още от партията. Тя ще участва и със свои кандидати за кметове в 89 общини.

Коалиционните кандидати, които ДПС подкрепя за общински кметове, са 28.

Представители на ДПС ще се борят за кметското място в 1168 населени места, а в други 86 са в коалиции, съставени от общинските организации в съответствие с конкретните условия в дадено населено място.

ДПС има самостоятелни листи за съветници в 224 общини, а в още 26 представители на партията са включени в общи листи.

Споделяне

Още от България