ДПС събира предложения за евродепутати до 26 март, после Доган ще ги реди

До 26 март областните структури на ДПС в страната трябва да представят своите предложения в организационния отдел на ДПС, съобщи в неделя депутатът от движението Хасан Адемов. След това утвърдената от Централния съвет на партията листа от 18 кандидати ще бъде представена за регистрация в ЦИК. Адемов уточни, че подборът на окончателните кандидати на ДПС в листата ще бъде направен от централен предизборен щаб, ръководен от лидера на движението Ахмед Доган.

Така на практика Доган ще има последната дума за подредбата на листата.

Според Адемов ДПС има потенциала да вкара трима евродепутати, дори при по-висока избирателна активност – четирима, а при много добра мобилизация въпреки въведения принцип на уседналост, който отрязва от гласуване живеещите в Турция изселници – петима. Депутатът допълни, че в листата ще има на избираемо място един представител на българския етнос.

Адемов уточни критериите и процедурата за номиниране на кандидатите за български представители в Европейския парламент от листата на движението, които са били приети на заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ).

Оценката на кандидатите за предстоящите наесен избори за местна власт ще бъде в зависимост от резултата, който ще бъде постигнат на тези избори, посочи още Адемов.

Споделяне

Още от България