ДПС се обяви за най-отговорната партия

Хасан Азис

"ДПС пише най-новата история на България. В новите учебници трябва да има нова глава "Национално отговорните партии“ и първа точка в нея трябва да бъде "ДПС – основен фактор в национално-отговорната политика на България“.

Това заяви по време на откриването на предизборната кампания кметът на Кърджали и втори в ръководството на ДПС Хасан Азис, цитиран от БГНЕС.

"Нашата задача е не да задаваме въпроса "Кой“, а да питаме защо това се случи и как да реализираме успешните политики на страната. Защо България е най-бедната в ЕС, защо всеки ден заминават 156 души дневно към Европа, защо всяка година един средно статистически град като Габрово или Враца изчезва от картата на България, защо имаме най-ниските доходи, а чуждестранните инвестиции през миналата година са с 46% по-малко в сравнение с 2015 г. Това са важните въпроси, на които ДПС ще отговори, на разделението в партията – с единство и сплотеност, на това в страната – с единство и толерантност, на национализма – с патриотизъм“, посочи Азис.

От изявленията на партийците стана ясно, че "само ДПС може да спаси България“, което ще е и слоганът за вота.

Новите лица от партийната листа подчертаха "драстичния възход на страната по отношение на доходите, икономиката, трудовата заетост, процъфтяващия малък и среден бизнес“ тогава, когато ДПС е било "съуправител на държавата“, и сгромолясването при ГЕРБ.

Още при създаването си ДПС е заложило изучаването на майчиния език в училище и това ще бъде още по-ярка цел в следващия мандат на парламента. Освен това новите депутати смятат да се борят за отпадане на забраната върху агитацията на майчин език при публични прояви.

"За тези избори ДПС се е готвило през последните 27 г., защото няма друга реалност, която да е поставила на изпитание идеите и характера на партията така, както на този вот“, каза още Хасан Азис.

Спазена бе традицията лидерът на партията да говори последен. Мустафа Карадайъ заяви, че всеки раздел в предизборната програма на ДПС е пречупен през призмата на борбата с бедността и демографската криза.

Споделяне

Още от България