ДПС ще подкрепи формацията на Първанов, ако е носител на целесъобразните реформи

За ръководството на ДПС страната ни вече е като в предизборна ситуация на централно ниво. Това заяви в Плевен заместник-председателят на партията Рушен Риза на пресконференция в четвъртък, предаде БТА.

Със заявката на президента за ново движение страстите се нагорещиха, допълни той. Хубаво е да има нова алтернатива на ГЕРБ, защото колкото и да не вървят нещата в страната, когато няма алтернатива не е добре, посочи Риза. Той уточни, че до момента нямат информация в президентската инициатива да са поканени членове на ДПС.

Според депутата Митхат Метин за политическия живот на страната е добър атестат създаването на нова формация, защото това означава, че има носители на нови идеи. По думите му тепърва ще се разбере дали инициативата на президента е алтернатива в център-ляво, или в център-дясно. Около лицата в нея има доста въпросителни, каза Метин. Факт е, че потенциално движението около президента се радва в момента на предварителна популярност от 7 до 9 на сто и това е летящ старт, коментира депутатът.

България и ДПС смятат, че обществото има крещяща нужда от реформи и, ако тази формация е носител на целесъобразните реформи, мисля , че ще я подкрепи и ДПС, и бъдещият избирател, допълни той.

ДПС ще търси по-добър резултат в местните избори, в сравнение с предишните, обяви Риза. Движението е за избори "две в едно" - местни и президентски, посочиха участниците в пресконференцията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?