ДПС ще защитава всеки "безпричинно" уволнен от ГЕРБ

ДПС ще защитава всеки "безпричинно" уволнен от ГЕРБ
ДПС, което след осем години във властта излиза в опозиция, предупреди за предстоящ реваншизъм и обеща да защитава всеки свой кадър, който бъде уволнен "без причина".

Бъдещата парламентарна група на ДПС ще се противопостави на всички подобни опити за реваншистки действия от страна на управляващите, заяви във вторник Ремзи Осман, който е депутат на ДПС от Седмото Велико народно събрание досега.

Партията ни има "достатъчно силни лостове у нас и в чужбина", за да се противопостави на подобни опити, заяви той в Кърджали.

"Даже и когато си в опозиция имаш възможност да въздействаш на управляващите да не допускат такива грешки, които не са в интерес на държавата. Да не говорим ако тръгнат поголовно да правят чистка в държавата", коментира Осман.

По думите му "има закони, които действат" и "България е правова държава и така че тези, които се изхвърлят, нека се опитат да го направят", предупреди той.

"Не са сериозни изказванията от рода "ще направя чистка до дупка", допълни Ремзи Осман.

Той обеща, че ПГ на ДПС ще "следи отблизо всички тези процеси" и "ако някой неоснователно бъде отстранен от някаква длъжност, ще получи защитата на ДПС".

Никой да не си въобразява, че когато е спечелил изборите, може да направи всичко в държавата, каза още Ремзи Осман.

През последните години ДПС масирано навлезе във властта, която бе разпределена на квотен принцип между трите партии по формулата 8:5:3.

Ремзи Осман съобщи още, че ДПС ще поиска проверка на имената в забранителните изборни списъци, защото според движението в тях са попаднали хора, които "нямат задграничен паспорт и от години не са напускали страната".

На пресконференцията си в нощта след изборите на 5 юли лидерът на ДПС Ахмед Доган също неколкократно предупреди разните "месии и мисионери" да не нарушават етническия мир в страната и каза, че ще поиска "наблюдателите от НАТО и ЕС да следят много внимателно този процес".

На същата пресконференция Доган препоръча на следващите управляващи да са "по-внимателни в изказа". Самият той бе обвинен дори от досегашните си партньори БСП и НДСВ, че е с провокативни изявления по време на кампанията е влошил резултата им на изборите.

Ремзи Осман също имаше запомнящи се изявления, като това по адрес на лидера на "Атака" - "пука ми на оная работа какво ще каже Волен" .

Запитан смята ли, че етническият мир в страната е заплашен и има ли основание Ахмед Доган да поиска НАТО и ЕС да следят процеса, фернският посланик у нас Етиен дьо Понсен заяви във вторник пред журналисти, че България винаги е давана като пример за етническа толерантност. Доброто съжителство между етносите е коз, каза той и добави, че не вижда причини на този етап за подобно безпокойство.

Споделяне

Още по темата

Още от България