ДПС си запази кметския пост в община Руен

ДПС си запази кметския пост в община Руен
ДПС си запази кметското място в община Руен, където бе най-оспорваната надпревара в рамките на частичните местни избори, проведени на 24 октомври в 17 населени места в страната.

Исмаил Осман от ДПС спечели кметския пост в Руен с 52.55% от вота на избирателите (8801 гласа), съобщиха от Общинската избирателна комисия.

На второ място с 19. 05 процента - 3191 гласа, е независимият кандидат за кмет и бивш кмет на Руен Хюсеин Ахмед. На трето място с 16,.12 процента - 2700 гласа, е другият независим кандидат Мустафа Ходжа. Четвърти с 4.9 процента е третият независим кандидат за кмет Ахмед Мехмед.

Кандидатът на БСП Андрей Храниславов получи 3.32 процента, следван от кандидата на ГЕРБ Хикмет Сюлейман с 3.04 процента. Последен е кандидатът на РЗС Божидар Христов с 1. 02 процента.

ДПС спечели изборите и в община Стамболово. Кандидатът на партията Мандаджид Мандаджъ взе малко повече от 87 % от гласовете. До избори в общината се стигна, след като управлявалият близо 20 години Гюнер Сербест, бе избран за народен представител от ДПС.

В район "Източен" в Пловдив ще има балотаж между кандидатите за кмет от ГЕРБ и ДПС, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Окончателните резултати от първия тур показват, че за Петър Петров от ГЕРБ са
гласували 41.81 процента от избирателите, кандидатът на ДПС Яшар Асан е подкрепен от 33%. За БСП са гласували 10.25  процента, "Атака" е получила 6.46 на сто, а ВМРО- 5. 55 процента.

Избирателната активност е била 20 процента.

Кандиатът на ГЕРБ Емил Янакиев спечели частичните избори за кмет на кметство в село Балша, район "Нови Искър". От подадените 388 действителни гласове в урната на единствената секция в селото, 323 са гласовете дадени за Янакиев.
Останалите бюлетини са били за другите двама кандидати.

Изборите в Балша бяха насрочени след като на 28 май тази година кметът на селото почина по време на футболен мач. На местните избори през 2007 година той беше избран като кандидат на БСП, но партията не издигна кандидат за частичния вот.

Кандидатът на БСП Тонка Станчева обаче спечели изборите за кмет на село Дюлево, община Средец. Тя е получила 196 гласа от вота на избирателите. На второ място е кандидатът на РЗС Георги Иванов със 124 гласа. Трети с 43 гласа остана кандидатът на ГЕРБ Атанас Желязков.

След вота в събота на първи тур бяха избрани още:

- село Крапец, община Шабла - Емил Яков (ГЕРБ)

- село Раздол, община Струмяни - Валери Рабачев (ГЕРБ )

- село Капитан Петко Войвода, Тополовградско - Тодор Атанасов (РЗС)

Балотаж предстои:

-
община Дулово - Алтимир Адамов от ГЕРБ (30.09% от гласовете на първи тур) срещу Гюнер Рамис от ДПС (49.88%)

- с.Горски сеновец, община Старжица - Веселин Витанов (БСП) срещу Радослав Петров (ДПС)

- село Кошарево, Брезнишко - Пламен Франгов (ГЕРБ) срещу Ана Гигова (РЗС)

-
Бяла Черква - Албена Тодорова (коалиция "Земеделски народен съюз - Политическо движение Социалдемократи") срещу Александър Сивриев (ГЕРБ)

-
Ракитово - Емилия Еленкова (независим) срещу Валентин Хаджимосков (независим) 

Споделяне

Още от България