ДПС в кампания за българщината

ДПС обяви поне две мероприятия в рамките на петъчния ден, целящи да докажат българския характер на партията и нейния патриотичен принос.

Първо Младежката организация на ДПС в София съобщи, че започва кампания в защита на кирилицата, под мотото "Заедно да я съхраним".

В деня, когато православната църква отбелязва по стар стил празника на Светите братя Кирил и Методий, младежи раздават тениски с буквите на кирилицата на три места в столицата, предаде БТА.

Активистите раздават и послание, поместено на сайта на движението в Деня на Европа - 9 май.

Една от целите на инициативата е да премахнем наслоения в обществото стереотип, че ДПС е етническа партия. За нас това е минало и се радваме, че кампанията се посреща добре и без негативизъм, каза в отговор на журналистически въпрос Борис Михайлов - председател на МДПС-София.

В друго съобщение пресцентърът на ДПС посочва, че успехът на песента "Вода" в конкурса "Евровизия" е предпоставка за ново самочувствие на всички родолюбци, обединили усилия не на прага, а в сърцевината на Европа.

Според анализ на ДПС на гласуването за българската песен най-голяма част от заслугата за това се пада на българските граждани, живеещи в Турция. "Те намериха начин да докажат на себе си и преди всичко на българските политици, че макар и неуседнали в България, не са скъсали пъпната си връв със своята родина и защитиха достойнството на страната ни в Европа само седмица преди първия български евровот", се посочва в съобщението.

"Няма как този ефект да не бъде отнесен и към българската политическа действителност, защото за пореден път се доказа, че когато с хората, живеещи извън България, се поддържа цивилизован диалогичен режим на общуване, макар и само от една политическа партия (в случая ДПС), то значимостта и респектът на България в Европа и света придобиват съвсем различни стойности", смятат от движението.             

От ДПС припомнят, че в края на април Централният предизборен щаб започна кампанията "В Европа - да ни върви по "Вода".

Споделяне
Избори за Европарламент 2007

Още от Избори за Европарламент 2007