ДПС в Сърница изключи бившия зам.областен на Пазарджик

Бившият зам.областен на Пазарджик Реджеп Моллаахмед официално е изключен от ДПС, заяви председателят на местния съвет на партията в Сърница Исмет Бабучи, цитиран от БНР. Решението е взето единодушно.

По-късно през деня лидерът на партията Ахмед Доган уточни, че окончателното решение ще вземе ръководството на ДПС, след като изслуша Моллаахмед.

Скандалът с Моллаахмед се разгоря след негово изказване на 29 март в с. Корница, Гоцеделчевско, на митинг по случай годишнина от т.нар. "възродителен процес". На него Реджеп Моллаахмед заяви, че турският език трябва да стане официален, независимо от записаното в конституцията.

Два дни по-късно той бе освободен от заемания държавен пост със заповед на премиера Сакскобургготски по взаимно съгласие. Лидерът на ДПС Ахмед Доган заяви, че за Моллаахмед ще има и партийно наказание и не изключи прилагането на най-крайната мярка.

Според устава на ДПС, член на партията може да бъде изключен само от организацията, в която членува, затова се чакаше и решението на Сърница.

Бившият зам.областен управител на Пазарджик е поискал от съпартийците си временно да бъде отстранен от партията, но те са решили да го изключат окончателно.

Квотата на ДПС в областта се запазва, предложението за нов зам.областен управител ще се вземе от ръководството на партията.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?