ДПС внася вот на недоверие в края на януари

Христо Бисеров

Вотът на недоверие към правителството, искан от ДПС, най-вероятно ще бъде внесен след референдума през януари. Желанието на левицата, без чиято подкрепа искането за гласуване срещу кабинета не може да бъде внесено, е то да се отложи след допитването за ядрена централа. Това обясни във вторник пред журналисти зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров.

От разговорите с представители на БСП в движението разбрали, че социалистите искат да концентрират вниманието на обществеността върху предстоящия референдум. От ДПС били склонни да уважат тяхната молба.

В средата на миналия месец от ДПС обявиха, че започват консултации за подготовка на внасяне на вот на недоверие за цялостната политика на кабинета на Бойко Борисов. За искане на недоверие на правителството са нужни минимум 48 подписа, а ДПС разполага с 35 депутати. Именно за това от партията на Ахмед Доган разчитат на народните представители от БСП.

На днешната пресконференция Бисеров нарече "партия патерица на ГЕРБ" новоучредената формация на напусналия ДПС в началото на миналата година Касим Дал.

"Това е сурогат, това е една ерзац партия. Тя е измислена партия", коментира и Юнал Лютфи по адрес на "Свобода и достойнство". По думите му е важно не колко поздравителни писма от премиери е получила новата формация, а колко гласове от избирателите ще получи на предстоящите парламентарни избори.

Споделяне

Още от България