ДПС започва консултации за вот на недоверие след Нова година

След Нова година ДПС ще търси подкрепа за вот на недоверие на правителството за цялостната му политика. Това заяви по БНР заместник-председателят на ДПС Лютви Местан в четвъртък.


Този вот е неизбежен особено след като ГЕРБ свалиха маските и стана ясно, че нямат никакво намерение да изпълнят и препоръките на ОССЕ за гарантирането на честен, прозрачен изборен процес под формата на радикално променен Изборен кодекс, коментира представителят на ДПС. Според него ГЕРБ са загубили правото си на втори мандат и след изборите догодина ще се наложи коалиционно управление.

"Икономическата и социалната политика на ГЕРБ е катастрофална за държавата. Застрашени са правата и свободите на малцинствата, които са подложени на узаконена дискриминация, а оттам и на асимилация, а демокрацията е под въпрос", обясни заместник-председателят на ДПС, без да припомня, че с гласовете на движението бяха направени символни назначения на ГЕРБ в съдебната система.


Местан заяви това от трибуната на възпоменателния митинг за жертвите на Възродителния процес в Момчилград. Той уточни, че вече 23 години не се решава "елементарният въпрос с правото на учениците от турски произход 4 пъти седмично да изучават майчиния си език в учебната програма".

Споделяне

Още от България