ДПС започва подготовка за управлението на страната

Движението ще чака държавните институции да се произнесат за ЧЕЗ

Мустафа Карадайъ

ДПС започва подготовка за управление на страната. Това стана ясно след продължило няколко часа заседание на Централното оперативно бюро на партията във вторник вечерта.

”Предстои ни един семинар на 5 март за отворено управление. Това е важна тема за нас и не само за нас. От тази гледна точка можете да го приемете дори като един вид подготовка за управление на страната от наша страна“, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от партийния пресцентър.

Запитан относно предсрочни избори Мустафа Карадайъ каза, че такова нещо още от ДПС не са казали.

Заседанието се проведе в т.нар. сараи на почетния председател на партията Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна".

”Ние работим и даваме своя принос за стабилност на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са еднозначно равни”, посочи лидерът на ДПС в характерния си стил.

”От друга страна, обаче властимащите непрекъснато генерират скандали, дори конфликти между институциите, това са тревожни неща, с оглед стабилността на страната. Тези скандали пораждат напрежение в обществото“, добави той.

Карадайъ обясни, че ДПС ще чака държавните институции да се произнесат за ЧЕЗ.

”Според нас за сделката за ЧЕЗ предстоят съответните органи и институции на държавата в рамките на закона, правилата и процедурите, да се произнесат, и да се запознаем с техните констатации и решения, и от там нататък и ние ще се произнесем”, заяви Карадайъ.

”Ако е закъсняла реакцията на институциите по тази сделка, според законите, тогава има наистина закъснение, но ако има оценка за закъсняла реакция, според нечии очаквания, това е друга тема”, посочи той.

Лидерът на ДПС коментира още, че очакват темата за оставката на енергийния министър да дойде до НС, където ще изложат мотивите и аргументите си по нея.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?