ДПС защитава партийните субсидии, за да ”не се върнат обръчите от фирми”

Сн. БГНЕС

Партийната субсидия не е лукс и не е разход за българското общество. Ако субсидията отпадне, ще се върнат обръчите от фирми. Да, да, ще се върнат обръчите, повярвайте ми, каза пред бТВ заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев.

”В момента обръчи от фирми няма около ДПС, субсидиите са ни достатъчни”, декларира Цонев на въпроса има ли и сега такива отношения между политиката и бизнеса. Той допълни, че намаляването на субсидията с 1 лев месечно е все пак някакво намаляване.

Цонев похвали Пламен Орешарски и работата на правителството.

"Всички признават, че се усеща нов стил на работа, държавата е започнала да се разплаща, да връща ДДС-то навреме, неправомерния натиск от приходните агенции е преустановен. Направиха се доста неща в икономиката и регулацията в бизнес климата. Бюджетът бе обсъден с всички съсловни организации и бяха постигнати споразумения”, каза Цонев, който е председател на бюджетната комисия в Народното събрание.

По темата за това дали управляващите ще получават подкрепа от независимия депутат Георги Марков, напуснал във вторник ГЕРБ, Цонев отговори, че тази идея не му харесва. Според него "Атака" ще продължи да осигурява кворум, "без дори да си говори” с управляващите.

"Още в предизборната кампания "Атака" обещаваха, че ще свалят ГЕРБ от власт. Казвали са и неведнъж, че ще правят кворума, за да не върнат ГЕРБ на власт, което не означава, че имаме комуникация с тях и че ни подкрепят", обясни Цонев.

Споделяне

Още по темата

Още от България