ДПС застава зад Антония Първанова

Три дни преди местните избори ДПС обявява официално подкрепата си за столичния кандидат-кмет на НДСВ Антония Първанова. По този повод Стоян Стоянов, председател на софийската организация на ДПС и водач на общинската му листа, отиде в четвъртък в предизборния щаб на Първанова. По-късно същия ден се събира областният съвет на ДПС, който да се произнесе окончателно.

Преди месец лидерът на партията Ахмед Доган каза, че обмислят да дадат подкрепа на някой от кандидат-кметовете в София. Тогава той заяви, че “Антония Първанова е огън жена, на 100 процента”. За кандидата на СДС и ДСБ Мартин Заимов думите му бяха, че е има “нова визия за София, новото амплоа на личност, начин на мислене”. Кандидатът на БСП Бриго Аспарухов бе определен като “социалния вектор”.

В четвъртък Стоян Стоянов благодари на Първанова “за толерантното ѝ отношение по време на кампанията към всички партии и пожела успех и достойно представяне на изборите”.

Шефът на младежката организация на ДПС в София Борис Михайлов каза, че целта на срещата е била да обсъдят управленската програма на Първанова и бъдещо взаимодействие при нейна евентуална изборна победа.

От своя страна кандидатката на НДСВ каза, че срещата с представителите на ДПС е показала, “че двете либерални партии в България, които участват във властта втори мандат, и със сериозна заявка по отношение на местното управление, намират и в столицата общ език и принципи, по които да продължат да  работят заедно”. Това се отнасяло особено за усвояването на еврофондовете в интерес на столичани.

Според източници от НДСВ, ДПС имат в София 10-15 хиляди гласа. Това са дисциплинирани гласоподаватели, които ще отидат да пуснат бюлетина за нашия кандидат, казаха от НДСВ. Първанова няма шансове за отиде на балотаж, но партията се надява на по-висок процент, за да вкара общински съветници.

Споделяне

Още от България