Драгомир Стойнев: Не съм червен боклук, стига сме се делили

Драгомир Стойнев. Сн: БГНЕС

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви в четвъртък, че не му е приятно да чува скандирания "Червени боклуци", не приема, че той е такъв и се гордее с факта, че е социалист. Стойнев призова от ефира на бТВ да се спре делението, тъй като нищо добро не ни чака, а вместо това да "седнем и да се разберем" по няколко ключови проблеми.

"На мен също не ми е приятно, когато протестиращите, аз ги чувам младите, и когато казват - червени боклуци. Да, аз съм социалист, г-жо Цолова, и се гордея с това. Но аз не мога да приема, че съм червен боклук, защото за мен най-важното е хората да живеят един достоен живот в тази държава, хората да имат образование, да има здравеопазване, хората да имат доходи. И няма нищо срамно в това да се боря именно за тези ценности. И ще продължавам да се боря", декларира министърът на икономиката и енергетиката..

"Нямаме конструктивен диалог, нямаме подход, който да седнем на една маса и да кажем - хайде, сега е моментът да се обединим в името на България. Нашето общество, нашата страна затъва все повече и повече. Тези, които идват на власт, се оправдават с предишните, предишните, които са били опозиция, като дойдат на власт, пак ще оправдават с предишните", продължи той.

"Моето желание е всички да седнем на една маса и да се обединим по няколко ключови проблема, които са от национална сигурност. Ние изчезваме като нация, ние се топим като нация. Образованието ни се срива, здравеопазването ни се срива. Младите хора напускат държавата. Толкова ли е трудно наистина да седнем и да се разберем? Ето, и сега, понеже темата на нашия разговор е оперативната програма, да, аз съм получил едно наследство, да, има проблеми по това наследство. Правя всичко възможно да се подобри, но вината не е в предишните или в по-предишните. Вината е във всички нас, защото намираме трудно. . . трудно преодоляваме езика на омразата. Това е истината. Стига вече! Стига вече сме се делили, стига вече сме се разделяли. Нищо добро не ни чака", каза още Стойнов.

Той изрази съжаление, че в този парламент няма дясна партия. "За мен истинският дебат е между лявото и дясното, но какво да направя?", възкликна Стойнев.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?