Драгомир Стойнев: Тодор Живков е най-големият държавник

Президентът притеснен от изказването: Той лъжеше българския народ 45 години

Драгомир Стойнев. Сн. БГНЕС

"Дотам я докараха българските политици на прехода, че наистина Тодор Живков е най-големият държавник". Това заявява министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в интервю за "Труд", публикувано в сряда.

"Но коя държава инвестира собствените си средства и спестявания? Никоя. Да се върнем по-назад, защото дотам я докараха българските политици на прехода, че наистина Тодор Живков е най-големият държавник. Когато е изграждана България, ние имали ли сме необходимите спестявания, откъде сме намерили парите - явно сме търсили заеми", посочва Стойнев, отговаряйки на въпрос за трупането на нови дългове, заради енергийни проекти.

Изказването на министъра бе забелязано от президента Росен Плевнелиев, който заяви, че няма как да не е притеснен, "когато днес един министър каза, че Тодор Живков е бил мъдър".

"Нашата демокрация е такава, каквато ние я създаваме, нашите медии са такива, каквито ние ги направим. Виждаме, че темите за олигарси и монополи са в дневния ред, те ще бъдат решени. Говорите за правораздаването и за жертвите на комунизма. Да, ние трябва да помним, и няма как да не съм притеснен, когато днес един министър каза, че Тодор Живков е бил мъдър. Той лъжеше българския народ 45 годин", каза Плевнелиев по време на гражданска дискусия за медиите в сряда.

Споделяне

Още от България