След 10-часови преговори

Драмата с психично болния стрелец в Горна баня приключи

Мъжът падна от покрива върху пожарникарско платнище, откаран е в болница

Сн.БГНЕС

Мъжът с психични отклонения, който държа в напрежение полицаи и съседите си в столичния квартал "Горна баня" цяла нощ, падна от покрива на къщата си и е откаран в болница.

Развръзката дойде около 6 часа сутринта, след 10 часови преговори между психолози и 35-годишния Лъчезар.

Около 4 часа сутринта мъжът се качва на покрива и започна да размахва фланелка с български трибагреник с викове, че е опълченец.

Два часа по-късно се опитва да мине върху съседен покрив, но пада върху платнище, опънато от пожарникари. При падането мъжът е счупил двата си глезена и носа. Има и охлузвания. Откаран е в МВР болница.

Мъжът е бил диагностициран със шизофрения и от години е на специализирани медикаменти.

Последният ден обаче, твърди неговият баща, Лъчезар не си е взимал хапчетата и според него това може да е причина за инцидента. Младият мъж е имал конфликти със съседите си, както и в семейството си. 

Драмата започва малко след 19.30 часа в четвъртък. Тогава Лъчезар започнал да стреля с газов пистолет, пригоден за сачми. На мястото на инцидента пристигат специализирани полицейски екипи. Докато мъжът е стрелял, е успял да рани един полицай, но съвсем леко – полицаят е получил повърхностна рана. 

Бащата на Лъчезар е съдействал на полицията, опитал се е да преговаря със сина си. Той обаче отказвал да разговаря с него и пристигналите на място психолози. Бащата не е имал информация от къде Лъчезар притежава оръжието.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?