Дрогираният младеж, пребил медсестра в "Пирогов", вероятно се е самоубил

Дрогираният младеж, пребил медсестра в "Пирогов", вероятно се е самоубил

Дрогираният младеж, който преби медицинска сестра в "Пирогов" и избяга, е намерен мъртъв и според прокуратурата се е самоубил. Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова съобщи в неделя, че откритият преди ден в София мъртъв младеж най-вероятно е пациентът, който в петък срещу събота е пребил медицинската служителка, нападнал е друга пациентка и е счупил прозорци в болницата преди да избяга.

18-годишният младеж е бил приет в "Пирогов" след употреба на амфетамин.

Разследващите откриха тялото му и предполагат, че под продължаващото въздействие на амфетамините той е скочил от високо.

От прокуратурата твърдят, че няма данни за насилие и в случая става дума за самоубийство.

По външни белези и по дрехите лицето най-вероятно е същото, което е причинило телесните наранявания на медицинската сестра в "Пирогов", заяви Арнаудова пред агенция "Фокус".

Тя уточни, че Софийската районна прокуратура изяснява причините за смъртта на младежа, но по данни от извършената аутопсия най-вероятно става въпрос за самоубийство: "Има предварително заключение от вещите лица. Категорично според тях на този етап се касае за самоубийство. Има типични множество височинни травми и няма каквито и да е данни за насилствено причиняване на смъртта. Така че основната версия, по която се работи е за самоубийство. Събирането на доказателства продължава и в този момент".

По думите ѝ в случай, че бъде потвърдена самоличността на починалия млад мъж, ще се прекрати разследването, което Софийската районна прокуратура е започнала за причиняване на телесна повреда на медицинската сестра, но ще продължи разследването за причините, които са довели до настъпване на неговата смърт.

Сигналът за открит човек в безпомощно състояние във вътрешен двор на бул. "Васил Левски" е бил получен в събота сутринта на тел. 112. Пристигналият на място екип на Спешна помощ установил смъртта на младия мъж.

В петък срещу събота младежът е бил приет в токсикологията на "Пирогов", където е бил докаран от екип на Спешна помощ и първите информации бяха, че е употребил марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двамата да остане като придружител с него, защото според тях го дразнят с присъствието си.

Няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и започва да ѝ нанася тежки удари, след което я оставя да лежи на земята в безсъзнание и се опитва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, той се насочва към първата срещната врата на стая, където се е лекувала пациентка. Младежът я заставил да му отключи врата и след като тя му казва, че няма ключ, той започнал да я души. Междувременно удря и бутона за пожарно известяване, но се стряска от включената аларма. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката, облечен по тениска и боксерки.

Сестра Стефанова, която бе със счупени нос и скула, пък бе приета за операция в отделението по неврохирургия на болницата.

Споделяне

Още от България