Дронове и балони са забранени в София заради европредседателството

Дронове и балони са забранени в София заради европредседателството

Ползването на дронове, балони, планери, дирижабли и скоковете с парашути ссе забраняват в някои части на столицата, заради европредседателството. Това става ясно съобщение на сайта на главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Забраната влиза в сила на 10 януари и ще важи до 30 юни 2018 г. Ограничението няма да се прилага в почивни дни и официални празници. За тези дни ще се иска предварително разрешение и само ако не се провеждат събития, свързани с председателството.

Мерките се въвеждат с цел да се осигури безопасността на участниците в мероприятията по време на българското председателство на Съвета на Европейския Съюз.

Забранените зони за дронове до височина 1000 м са централната градска част, зоната около "Пирогов", хотел "Хилтън", Киноцентъра, кръстовището на улиците "Секвоя" и "Беловодски път" в Бояна.

Забрана има и за района на Лъвов мост, паметника "Васил Левски", зала "Универсиада", метростанция "Жолио Кюри", мола на бул. Черни връх", болница "Лозенец", "София Тех Парк" и близкия мол.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?