ДСБ: 36 хил.българи останаха излъгани от лъжесоциалната програма на кабинета

36 000 българи останаха излъгани от лъжесоциалната програма на правителството "От социални помощи към заетост", която не цели трайно намаление на безработицата, а само временно прикрива проблема. Това коментира във вторник Росица Тоткова от партия Демократи за силна България.

Тя напомни, че от ДСБ винаги са били против тази програма, тъй като тя не подготвя заетите по нея за реално влизане на пазара на труда, а само им предлага временно измамно усещане за икономическа сигурност. Вместо да изградят условия за увеличаване на заетостта чрез развитие на малкия и среден бизнес, управляващите най-безотговорно харчат огромен държавен ресурс за създаване на изкуствена заетост, заявява още Тоткова.

ДСБ напомня, че през 2004 г.правителството изхарчи 25 млн. за т.нар. "малки обекти с регионално значение" и 24 млн. за пътища в специално подбрани общини. Сега то използва за политически и предизборни цели още 127 млн. лева от джоба на българските данъкоплатци, за да симулира заетост.

За съжаление, освен порочността на лъжесоциалната програма, днес наяве излязоха и проблемите и пораженията, които тя нанесе, коментира още Тоткова. В много български градове - Русе, Плевен, Петрич, Шумен, Казанлък, от стотици бройки безработни, одобрени по проектите от общинските, областните и регионалните съвети за развитие, нито едно не е допуснато от социалното министерство. По думите ѝ, 36 хил. българи останаха излъгани от правителството и бяха принудени отново да се върнат към социалните помощи.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?