ДСБ чака Мозер до края на януари да каже за предизборната коалиция

До края на януари партия Демократи за силна България (ДСБ) ще чака отговор на поканата си за предизборна коалиция от БЗНС-НС, Демократическата партия и БСДП, каза в неделя в Ловеч зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова. Според нея досега в партията не са получили ясни индикации за решението на тези политически сили дали приемат, или не отправеното им предложение.

Михайлова заяви още, че ДСБ ще влезе в партньорски отношения само с партии, с които споделя едни и същи принципи и има едни и същи политически опоненти. А такива са БЗНС-НС, ДП и БСДП.

"Чакаме отговор до края на месеца, защото мина вече доста време. Някои от тези организации вътре имат доста сериозни проблеми и различни настроения, време е да се определят. За нас важното е да бъдем с ясна физиономия, с отправена ясна политика и да не участваме в коалиране за опазване на един или друг политически лидер на абсолютно безпринципна основа", каза Екатерина Михайлова.

Според Михайлова ДСБ не очаква еволюция в отношенията си със СДС, тъй като по думите ѝ СДС е плаха и кротка опозиция спрямо управлението и практически се държи като подкрепяща правителството, защото има намерение да се коалира за предстоящите избори с управляващите.

Споделяне

Още от България